Kapussorozat – RIP Mazurkiewicz

Szomorú hírrel kezdjük kapussorozatunk idei első részét. A fantasztikus uruguayi hálóőr ugyanis január másodikán, szerdán 67 éves korában elhunyt. Igaz, a lengyel származású kapus személyét Pelé 1970-es zseniális testcseléhez szokás kötni, amivel meglehetősen átvágta hősünket, de vitathatatlan tény, hogy Ladislau Mazurkiewicz korának egyik legnagyobb hálóőre volt, bizonyíték rá számos történelmi felvétel, amelyeket most be is mutatunk.

Mazurkiewicz.jpg

Lev Jasin nem véletlenül őt tartotta első számú utódjának. Utolsó pillanatáig a kapuban állt, kapusedzőként dolgozott még tavaly decemberben is. Mazurkiewicz 1963-ban az UC Mineiróban kezdte pályafutását, legnagyobb sikereit pedig a Penarollal érte el, amellyel öt uruguayi bajnoki címe mellett Libertadores Kupát és Interkontinentális Kupát is nyert, míg a már említett hetvenes vébén a torna legjobb kapusának választották. A legnagyobbak közé tartozott, nyugodjék békében

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk!

A bejegyzés trackback címe:

https://rangado.blog.hu/api/trackback/id/tr1004996186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maracanazo · http://mindenuruguay.blog.hu/ 2013.01.03. 21:17:20

Szép összeállítás. Annyi megjegyzést fűznék csak hozzá, hogy nem az UC Mineiróban kezdte a pályafutását (ilyen csapat Uruguayban nincs), hanem a montevideói Racingnál, illetve annyit még, hogy nem öt, hanem csak négy bajnoki címet nyert a Peñarollal.
süti beállítások módosítása