Justin Bieber az új Messi?

A nagypofájú Joey Barton jó szokásához híven a minap Neymart nemes egyszerűséggel „lemacskapisizte”. Szerinte a túlhájpolt név csak egy lufi, nem más ő, mint a foci Justin Biebere. Mindeközben a nemzetközi sajtóban napvilágot látott az az előszerződés, amely 2014-től mindenképpen a Barcelonához kötné a brazil csodacsatárt, ami azért minimum megkérdőjelezi a balhés Barton kijelentését.

neymar_5.jpg

Szakértők szerint Neymar da Silva Santos Junior előtt hatalmas jövő áll, pedig félig még gyerek. Pár hete volt 21 éves. De már 17 éves korában debütált a Santosban, azóta 26-szor volt brazil válogatott, bár sokak szerint nem rendelkezik elég nemzetközi tapasztalattal, hogy európai sztárcsapatoknál bizonyítson.

Harmadik videónkban például valóban káprázatos cseleit csodálhatjuk meg, na de erre mondják európai elemzők, hogy ezeket csak Brazíliában tudja megcsinálni, harmatos lelkű védők ellen.

Mások már most Peléhez hasonlítják – maga a brazil isten pedig szintén szereti, nyilatkozatai szerint már most jobbnak tartja Messinél – de mások nem így gondolkodnak még Dél-Amerikában sem, Példának okáért Dunga ex-szövetségi kapitány Pelé bíztatására sem volt hajlandó elvinni a vébére a fiatal támadót, annak ellenére sem, hogy a szurkolók aláírásgyűjtésbe kezdtek. A kapitányt azonban sok ezer név sem győzte meg arról, hogy Neymar a nemzetközi porondra való. Azóta eltelt egy kis idő, és topcsapatok állnak sorba a srácért, aki közben Puskás-díjat is kapott.

A Barcelona elnöke már korábban kijelentette az El Mundo Deportivónak, hogy „mint néző, egyértelműen azt mondhatom, különleges emberrel van dolgunk. Egyike azoknak, akik ha egy napon a csapathoz jönnének, annak mint tag, és mint szurkoló is örülni fogok. Ő olyan típusú játékos, mint Romario, Ronaldinho, Maradona vagy Messi” – mondta a több évet Brazíliában töltő elnök, akit kritikusai kemény brazil-elfogultsággal vádolnak már régóta, majd hozzátette a kulcsmondatot: „Tudom, hogy nem mindenki örülne neki Európában, de mivel a katalánok szeretik a különleges labdarúgókat, itt szeretettel fogadnák.” Aztán a főnök első embere, Bartomeu alelnök jelentette ki a hét elején a BarcaTV-nek, hogy „Neymar olyan játékos, akit az edzői stáb szeretne megszerezni, ha eljön az ideje.”

Mindezek után azért az utóbbi napokban mégis bombaként robbant a hír, hogy sok cáfolat és titkolózás ellenére előkerült az a 2011-es keltezésű előszerződés, amely Neymart nemcsak a Barcelonához kötné a Santostól való távozása után, de ha esetleg meghiúsulna a kontraktus, akkor a játékosnak komoly pénzeket kellene a katalánok széfjébe elhelyezni.

Johann Cruyff, az egyesület holland legendája és volt edzője egyből reagált is az eseményekre: „A Barcának nincs szüksége Neymarra, mert nagyon jó játékosai vannak, azért meg nem szükséges megvenni, hogy mindenáron pénzt költsön a klub. De ha a csapatért és Messiért játszik majd, akkor jó döntés megvásárolni”.

Egy biztos, bármit is mondjanak az érdekelt felek, a pénz fog dönteni. Rosell szerint például nincs olyan európai klub, amely ne szeretné megszerezni a brazil cselkirályt. „Mi azonban olyan játékost akarunk, akinek nemcsak a pénz számít, hanem a klub, a projektünk és a történelmi hagyományaink is. A játékosoknak meg kell érteniük, ez nem egy átlagos klub. Ha pénzkérdésről van szó, akkor nem a Barca a legmegfelelőbb klub a számára. Ez nem egy cég, hanem egy futballklub, ahol nem a pénz a döntő, hanem a képességek és a tehetség” – festette kicsit a reálisnál érzelmesebbre a képet a Barca-elnök Neymar apropóján.

Arról meg, hogy Bartonnak van-e igaza vagy Pelének és Rosellnek, beszéljenek a felvételek, amelyekben egészen elképesztő mozdulatokat láthatunk a hamarosan európaivá váló kis braziltól.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk!

A bejegyzés trackback címe:

https://rangado.blog.hu/api/trackback/id/tr505177057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása