Horváth vallomásai miatt lett öngyilkos Kutasi?!

A Rangadó.hu tovább folytatja a hazai bundaügy eddig nem ismert részleteinek feltárását. Továbbra is hivatalos, ügyészségi okiratokból dolgozunk. Megnézheti a koronatanú saját, kézzel rajzolt bundatérképét, amire a néhai REAC-igazgató nevét is felírta.

A hazai bundaügy tragikus fordulatot vett, amikor 2012 márciusában Kutasi Róbert, a REAC sportigazgatója öngyilkos lett. Tette ezt nem sokkal azután, hogy csapatának több játékosát őrizetbe vették. Az ügyészség szóvivője, Fazekas Géza azonnal jelezte, hogy Kutasi Róbertet gyanúsítottként és tanúként sem hallgatták ki a fogadási csalásokkal kapcsolatos nyomozás során.

kutasi-robert_blikk_allo.jpg

Szárnyra keltek a találgatások is. Volt, aki azt állította, hogy túl sokat tudott, halálosan megfenyegették, és ezt nem tudta feldolgozni. Voltak, akik azt mondták, a szégyent nem tudta megemészteni.

A Rangadó.hu birtokába jutott ügyészségi iratokból kiderül, hogy másról van szó. Horváth Gábor, a csalássorozat koronatanúja ugyanis a sportvezetőre vallott, sőt azon a „bundatérképen” is feltüntette a nevét, amelyet 2011. november 11-i gyanúsítotti meghallgatásán készített. Ezen a rajzon több olyan ember nevét is említi, aki a magyar labdarúgás meghatározó alakja (volt), és nevük eddig nem vetődött fel a csalássorozattal kapcsolatban.

Érdekes, hogy Kutasi Róbertet a REAC korábbi játékosa, Koltai Tamás* „alárendeltjeként” tünteti fel Horváth Gábor, ugyanakkor az ügyészség szóvivője arról tájékoztatta a Bors című napilapot, hogy Koltait a bundabotránnyal kapcsolatban tanúként és gyanúsítottként sem hallgatták ki.

Koltairól a gyanúsítotti meghallgatásán Horváth azt mondta, hogy orosz kapcsolatokkal rendelkezik, és kifejezetten fél tőle. A felrajzolt „bundatérképen” a Kenesei Zoltán, Lázár Mátyás párossal, és Kugyela Zsolt menedzserrel egy szintre helyezte.

„Koltai Tamásról azt tudom, hogy orosz maffiakapcsolatokkal rendelkezik. Tőle kifejezetten félek” – áll a vallomásában.

Íme, a bundatérkép, Horváth Gábor rajzolta!

A rajzból nem nehéz azt a következtetést levonni, amiről már korábban is írtunk. Nincs több bundamaffia. Nincs két, három bundaszál. Egy elkövetői csoport van, amely áll a távol-keletiekből, azok európai helytartóiból, azaz a horvát Ante Sapináékból, és a Sapináék magyarországi beütött embereiből, játékosaiból. Aztán persze néha mindenki egy kicsit önálló életre is kelt...

A Rangadó.hu nem állítja, hogy a rajzon szereplő emberek részt vettek a fogadási csalásokban. Hangsúlyozzuk, hogy a rajzot Horváth Gábor készítette és saját kezűleg alá is írta. Az viszont tisztán látszik, hogy az ügyészség alaposan szelektált a vallomásában felbukkanó nevek között.

*A bundaügyben szereplő Koltai Tamás természetesen nem azonos a Győri ETO és a válogatott jelenlegi játékosával.

Hogy mik vannak?

Horváth Gábor, az ügyészség koronatanúja többször is hazugságba keveredett a nyomozás során. Legutóbb akkor, amikor a Nemzeti Sport két oldalt szentelt a csalónak, aki saját maga bevallása szerint is minden klubcsapatában bundázott. Horváth ebben a beszélgetésben – egy Wass Albert idézet és egy irigy magyar emberekről szóló, kétségtelenül megható anekdota közben – Dubaiból azt nyilatkozta, hogy nem vallott kedvesére, a csinos modellre, Lipcsei Bettára, és szájára sem vette egykori edzőjét, a korábbi világválogatott Détári Lajost. Utóbbit perre biztatta honlapunk ellen. Mindkét állítását ügyészségi okiratokkal cáfoltuk.

A Nemzeti Sportban megjelent szerecsenmosdatás után egyik olvasónk három fényképet is eljuttatott szerkesztőségünkbe. Ezeken a fotókon Détári Lajos (háttal) Lázár Mátyással, a bundaügy egyik fő gyanúsítottjával és Buzgó Józseffel, a Nemzeti Sport főszerkesztőjével múlatja az időt egy budapesti benzinkúton, néhány hónappal azelőtt, hogy Lázár Mátyást letartóztatták.

Következtetéseket nem vonunk le, de találós kérdéseink lennének. Miről folyhatott a diskurzus? Miről beszélgethetett Lázár Mátyás, Détári Lajos és Buzgó József? Lázár Mátyás és Détári Lajos fogadási rovatot akart indítani a Nemzeti Sportban? A hétvégi meccs-eredményeket beszélték meg? A kispálya volt a téma, vagy a nagymama lekvárja? Egy cégcsoport nevében vételi ajánlatot tettek a napilapra?

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk!

A bejegyzés trackback címe:

https://rangado.blog.hu/api/trackback/id/tr305132132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása