Mesterek, bombákkal

Sikeres edzők, akik egykoron nemcsak sikeres játékosok voltak, klubjaik élő legendái, hanem csodás gólokat is lőttek. Ámulni való találatokról van szó, nem csak „éppen ott álltam és berúgtam” szituációkról.

pep.jpg

A Chelsea-től a közelmúltban megalázó módon eltanácsolt, de azért előtte még a Bajnokok Ligája-trófeát begyűjtő Roberto Di Matteo nagy kedvenc a Stamford Bridge-en, a szurkolók imába foglalják a nevét. Köszönhető ez elsősorban messziről lőtt, védhetetlen bombáinak.

Josep Guardiola minden idők legsikeresebb Barcelona-szakvezetője, aki a Nou Camp labdaszedőjéből lett isten a katalánok számára, aki nem csak új filozófiát adott a futballnak, de ahhoz képest, hogy a pályán Johann Cruyff Dream Teamjében nem a góllövés volt a feladata, az alábbi felvételeket látva tátva marad a száj. Igen, ennyire jó játékos volt Guardiola, a mindenségit neki!

Antonio Conténak – aki már 16 éves korában bemutatkozott az olasz bajnokságban, s aki a közelmúltban még kispadra sem ülhetett bundabotrányai miatt – valószínűleg még a fegyveres rablást is megbocsátanának hívei, akkora kedvenc.  Csupaszív játékosból lett fanatikus edző, aki nem mellesleg rendkívül jól érezte a kaput is.

Oleg Blohin, aki az ukrán válogatottat vezette az Európa-bajnokságon, és aki szintén legenda hazájában, először a világ egyik leghatásosabb stílusú csatáraként került be a foci nagykönyvébe. Annak idején a leggyorsabb orosz futóval edzett, hogy kellőképpen robbanékony legyen, illetve bekötött szemmel gyakorolta a kapura lövést. Hogy milyen fantasztikus eredménnyel járt ebbéli tevékenységében, bizonyítja az 1975-ben elhódított Aranylabda, illetve nagyon is látszik az alábbi összeállításban is.

Az első rész végére jöjjön egy szakvezető, aki hazánkban is dolgozott: a korábban a Juventusban, a Sportingban és az Espanyolban játékosként bizonyító Paolo Sousa. Edzette a Swanseat és a QPR-t is, most éppen a Videotontól távozott New Yorkba. Túl sok gólt nem lőtt, de amikor betalált, örülni nagyon tudott.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk!

A bejegyzés trackback címe:

https://rangado.blog.hu/api/trackback/id/tr575003904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása