Vágner László is pénzt kapott a csalásért?

Ezt állította Bacsa Mihály abban a lehallgatott beszélgetésben, amelyben Nyilasi Tiborra is hivatkozott, és Orbán Viktorról is említést tett.

Ígéretünknek megfelelően folyamatosan dolgozzuk fel a bundaügyben birtokunkban lévő adatokat, okirati bizonyítékokat.

vagner2.jpg

A Bacsa Mihály és Lázár Mátyás között – az MLSZ fegyelmi bizottsági meghallgatása előtt egy nappal – a 2011. február 21-én lezajlott, bíróbotránnyal kapcsolatos beszélgetés során felvetődött Vágner László (MLSZ) és Török Károly (BLSZ) érintettsége, annak kapcsán, hogy a nevezettek pénzt kaptak közreműködésükért – áll a birtokunkban lévő rendőri jelentésben.

Részlet a birtokunkban lévő okiratból – Klikk ide, és olvasd!

Na, de ki is az a Bacsa Mihály?

Na, de ki is az a Bacsa Mihály? A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy ő a Frédi becenevű menedzser, aki nagy valószínűséggel MLSZ-es és BLSZ-es kapcsolatait felhasználva bennfentes információkkal látta el a bundaügy fő gyanúsítottjait. A vizsgálat kiderítette, hogy Bacsa szoros barátságban van Nyilasi Tiborral és Mészöly Kálmánnal, de jó kapcsolatot ápol Tomiszlav Sziviccsel is. Nyilasira egyébként hivatkozik is a rendőrségi jelentésben is leírt lehallgatott telefonbeszélgetésben, amikor Vágnerékről azt állítja, pénzt kaptak, hogy magyar bírók „kamuból” megszervezett barátságos meccseken vezethessenek.

Mint ismert, Lengyel Kolost, Csák Jánost, Selemeczi Krisztiánt és Mocsári Tamást azzal gyanúsítja az ügyészség, hogy 2010 novemberében és decemberében az Argentína–Chile és az Argentína–Bolívia U20-as barátságos találkozókat, illetve a 2011 februárjában, Törökországban lejátszott Észtország–Bulgária összecsapást manipulálták. Mindhárom meccs és mind a négy játékvezető szerepel a Nyomozó Főügyészség „bundalistáján”.

bacsa.jpg

A játékvezetők ténykedése az egész világsajtót bejárta (szabályos gól meg nem adása, 103. percben megítélt tizenegyes), ezért tartott az MLSZ fegyelmi meghallgatást ellenük 2011. február 22-én.

Itt lesz az Orbán Viktor

Egy nappal azelőtt hívta Bacsa a bundaügy egyik fő gyanúsítottját. A lehallgatott telefonbeszélgetés szintén birtokunkban lévő jegyzőkönyve szerint Bacsa Nyilasi Tiborra hivatkozott. Azt mondta „falból rákérdezett”, hogy Nyilasi mit tud erről az egészről, mire a Fradi-legenda azt válaszolta neki, hogy mindent. A nem túl magasröptű beszélgetésben Bacsa kijelentette, továbbra is Nyilasi Tiborra hivatkozva, hogy az MLSZ vezetősége azt tervezi, 28-ig semmi nem szivároghat ki, addig nem lehet balhé.

...semmi nem szivároghat ki, meg nem lehet balhé, meg utána semmi, amíg meg nem történik itt a BS-be az az izé. Hogy ez a-, itt lesz az Orbán Viktor, akkor nemzetközi ő-, spanyolokkal, nemzet-, minden, be-, programokat, mindent előterjesztenek… – mondja Bacsa a szó szerinti kivonatban.

A Magyar Labdarúgás Fórumáról beszélt az informátor

Bacsa itt teljesen egyértelműen a 2011. február 28-án, a Papp László Sportarénában megtartott Magyar Labdarúgás Fórumára gondolt. Hiszen itt felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök, aki többek között a magyar futball megtisztulásáról beszélt.

Azonnali rendteremtésre van szükség, nem megengedhető, hogy a családok testi épségüket féltve ne látogathassák a mérkőzéseket, hogy a klubok háza tájáról különböző botrányos ügyek lássanak napvilágot, s hogy a magyar labdarúgás egyik legfontosabb helyszíne a németországi Bochum és annak ügyészsége legyen a bundabotrány kapcsán – fogalmazott Orbán Viktor az MTI tudósítása szerint.

A Bacsa-féle spanyol vonalat pedig Fernando Hierro, a Real Madrid és spanyol válogatott korábbi kitűnősége, valamint Spanyolország legjobb utánpótlás edzője Gines Melandez képviselte

Másodpercekig tartó vita

Majd elmondja, hogy azt is hallotta, nem csak külföldön, de Magyarországon is nyomoznak az ügyben és arról is tájékoztatja az egyik fő gyanúsítottat, hogy egy cigánygyerek (a rendőrség szerint Ponczók Csaba) ugatott, amiből feljelentés lett, de nem akart jobban rákérdezni Nyilasinál, nehogy úgy tűnjön, mintha érdekelné. (Ponczókot azzal gyanúsítják, hogy a 2010. augusztusban játszott Videoton-PFLA – Ferencváros (1-0) U19-mérkőzés előtt megpróbálta megvesztegetni Jova Leventét, a Fradi kapusát, hogy 4-0-ra veszítsenek – szerk.)

A „jól értesült” Bacsa informátorára hivatkozva gyorsan hozzáteszi: de most a Vágnerék a legnagyobb hibásak, mert pénzt kaptak, hogy Lengyel Kolosék „oda kimenjenek”.

nyilasi.jpg

Aztán másodpercekig tartó vita alakul ki a hívó felek között, hogy a játékvezetőket már meghallgatták, vagy az még hátra van. Bacsa állítja, Nyilasitól tudja, hogy már igen. (A hivatalos meghallgatásukra a telefonbeszélgetés után egy nappal került sor – szerk.)

Pénzt kaptak, meg ilyen szarság

Bacsa a hívás végén még egyszer összefoglalja a szerinte lényegesnek tartott dolgokat. Elmondja, tudomása szerint az MLSZ vezetősége 28-ig mindent lezárt, a sajtót is, egyetlen rossz hír sem jelenhet meg.

...Utána betámadják a Vágnert és ezt a Törököt. Má nem is a-, nem is a bíróval foglalkoznak, hanem izéval, evvel a két emberrel. Hogy ezek-, hogy e-,ezek tudtak mindenről. Pénzt kaptak, meg ilyen szarság…

A játékvezetőket 2011. június 28-án tartoztatták le, Nyilasi Tibort 2012 júliusában tanúként hallgatták meg.

– Jók az információik, valóban a Központi Nyomozó Főügyészségen jártam, ahol tanúként hallgattak meg – mondta akkor a hetvenszeres válogatott labdarúgó a Blikknek. – A bundaügy bizonyos vonatkozásairól kérdeztek, és igen udvariasak voltak velem. Annyit elmondhatok, nem az aktív edzői pályafutásom során játszott meccsek miatt hívtak be, s az utóbbi években történt, a közvélemény előtt is már ismert ügyek kapcsán tettek fel kérdéseket.

Mi újság, Vágner úr?

Szerettünk volna beszélni Vágner Lászlóval is, akit végül e-mailen értünk el. Arra kérdésünkre, hogy az MLSZ-től való távozása és a bundaügy között van-e összefüggés ezt írta: Kérésére tájékoztatom, hogy a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz. Megköszönve érdeklődését: Vágner László

vagner.jpg

Válasza egybecseng az MLSZ múlt heti tájékoztatásával. Honlapunknak ugyanis azt mondták, hogy Vágner László távozásának nem volt köze a bundaügyhöz.

A korábbi kiváló játékvezető egyébként 2006-óta volt az MLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke, a bíróbotrány kirobbanása után alelnökké fokozták le, majd a letartóztatások után távozott, méghozzá Törökkel egyetemben. A váltás hivatalosan közös megegyezéssel történt, Vágner azt sugallta, hogy nem tudták rendezni korábbi személyes ellentétét Puhl Sándorral, a másik alelnökkel.

A történet nem kerek

Lengyel Kolosék dél-amerikai ténykedését követően már mentek a találgatások, hogy miként kerülhetett külföldre, ráadásul válogatott meccsre egy NB III-ban tevékenykedő hármas. Az origo.hu még azt is megírta, hogy egy élvonalbeli játékvezetőtől, Vágner Lászlóra hivatkozva kértek kölcsön headsetet, ami elengedhetetlen egy ilyen meccs levezetéséhez és Magyarországon csak azoknak van, akik tagjai az NB I-es keretnek.

Vágner akkor (is) minden kérdést hárított.

Megint tanú

„Az ön által kérdezett személyeket a Központi Nyomozó Főügyészség tanúként hallgatta ki az ügyben” – írta a Rangadó.hu érdeklődésére Vágner Lászlóval, Török Károllyal és Bacsa Mihállyal kapcsolatban a Legfőbb Ügyészség sajtószóvivője, Fazekas Géza.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk!

A bejegyzés trackback címe:

https://rangado.blog.hu/api/trackback/id/tr245117356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása